רישום חברה


רישום חברה – שלבים ודגשים

המעוניינים להקים חברה בישראל נדרשים לעבור דרך משרדו של רשם החברות. הקמת חברה בע"מ מחייבת את מייסדיה להגיש לרשם החברות מספר מסמכים, אשר חלקם נדרשים להיות מאומתים על-ידי עורך דין.

להלן סקירה קצרה, ולא ממצה, בנוגע להליכי רישום חברה בערבון מוגבל (בע"מ):

  1. טופס בקשה לרישום חברה – בטופס בקשה לרישום חברה יש למלא את שם החברה המבוקש בעברית ובאנגלית, חשוב להציע 3 שמות חלופיים – שכן לעתים שם החברה תפוס או שלא ניתן לרשום את שם החברה בשם המבוקש (להרחבה ראו שם החברה).
  2. הצהרת הדירקטורים הראשונים – בעת הקמת חברה נדרשים הדירקטורים להצהיר כי הם כשירים לשמש כבעלי תפקידים בחברה. תצהיר זה נחתם נדרש להיות מאומת על-ידי עורך דין.
  3. הצהרת בעלי המניות – הקמת חברה מחייבת את בעלי המניות המייסדים להצהיר כי הם כשירים לייסד חברה ולכהן בה כבעלי מניות. על התצהיר של בעלי המניות להיות מאומת על-ידי עורך דין.
  4. תקנון החברה – תקנון החברה חייב לכלול: שם החברה, מטרות החברה, פרטים בדבר הון המניות הרשום של החברה, פרטים בדבר הגבלת אחריות. בעת כתיבת תקנון לחברה, במיוחד בחברות המוקמות על-ידי מספר שותפים חשוב מאוד להיעזר בעורך דין (להרחבה ראו תקנון חברה).
  • להרחבה בדבר היתרונות והחסרונות ברישום חברה, בפרוצדורת ההקמה ובפעולות המתבצעות בסמוך להקמה ראו הקמת חברה בע"מ.
  • למרות שאין חובה חוקית לעשות זאת, אם אתם מקימים חברה ביחד עם שותפים, מומלץ לחתום על הסכם מייסדים בו להסדיר את הזכויות החובות של המייסדים בחברה.
  • על-מנת להימנע מעלויות מיותרות וטעויות ברישום החברה ראו גם טעויות נפוצות בהקמת חברה.

הקמת חברת יחיד

אומנם גם רישום חברה עם מספר בעלי מניות היא לא פעולה מורכבת מבחינה פרוצדורלית, אבל רישום והקמה של חברת יחיד, היא פעולה פשוטה עוד יותר.

איך להקים חברת יחיד? על מייסד לבחור שם לחברה, להכין תקנון חברה, למסור הצהרות בנוגע ליכולתו לכהן כבעל מניות וכדירקטור (תצהיר בעלי מניות ראשונים ותצהיר דירקטורים ראשונים) ולהגיש טופס בקשה לרישום חברה.

נכון לעת הזו, רשם החברות מציע מסלול פשוט ונוח לרישום חברת יחיד באמצעות מילוי  טופס אחד, במקום סט של מסמכים (כנדרש בחברת רבים) – טופס רישום חברת יחיד בנוסף עם טופס בקשה לרישום חברה.

איך מקימים חברת יחיד? לאחר מילוי מסמכי היסוד, יש להגישם לרשם החברות, להרחבה ופרטים נוספים כנסו לאתר רשם החברות.

את מסמכי הקמת החברה ניתן לשלוח בדואר רגיל למשרד של רשם החברות בירושלים, להגישם פיזית באמצעות שליח למשרדי רשם החברות בירושלים או להגיש את המסמכים באמצעות האינטרנט (און ליין) בהתאם להנחיות רשם החברות (להרחבה ראו הקמת חברה און ליין), לתקופה מסוימת אפשר רשם החברות גם לרשום חברה דרך הדואר האלקטרוני (להרחבה ראו רישום חברה בדואר אלקטרוני).

המלצה לסיום, טרם פתיחת חברה רצוי להתייעץ עם עורך דין לחברות במיוחד כאשר החברה מוקמת על-ידי מספר שותפים.

האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ואין להסתמך עליו בביצוע פעולה כלשהי ללא התייעצות עם גורם מקצועי.