זכיינות חנות אופנה


רשימה זו תציג מספר נקודות בנוגע לזכיינות בתחום האופנה.
סוגי זכיינות אופנה – קיימים מגוון סוגים של חניות אופנה המציעות עבודה בשיטה של זכיינות, לרבות בתחום הביגוד וההנעלה, תכשיטים, אביזרי לבוש נלווים ועוד.
מהי שיטת העבודה בתחום של זכיינות אופנה? בזכיינות של חנויות אופנה פעמים רבות נקבע מנגנון של קונסיגנציה, לפיו הזכיין ישלם עבור הסחורה (למשל הבגדים או הנעליים) רק עם מכירתם ללקוח הקצה. לעיתים כל ההכנסות של החנות יעברו ישירות לחשבון בנק בבעלות של הרשת (בהתאם להסכמות הצדדים וכפי שנקבע בהסכם הזיכיון), כאשר הזכיין יקבל את חלקו מהרווחים, לאחר ניכוי כל העלויות לרבות, דמי שכירות, הפרשת תמלוגים שוטפים לרשת, הוצאות שיווק ועוד.
מה גובה התשלומים לרשת זכיינות עבור חנות אופנה?

כמו כל רשת גם בתחום האופנה חברות מזכות גובות דמי זיכיון חד פעמיים ובנוסף תמלוגים שוטפים, בדרך כלל ממחזור המכירות. בנוסף יש רשתות שגובות מהזכיינים סכום נוסף כהשתתפות בהוצאות שיווק של הרשת, נושאים אלו יתר תנאי ההתקשרות מוסדרים בחוזה הזיכיון. לעיתים הרשת מנסה לשכנע את הזכין לחתום על זכרון דברים לרכישת זיכיון – חשוב להזהיר את הזכינים כי מאוד לא כדאי לחתום על זכרון דברים לפני התייעצות עם אנשי מקצוע – למידע נוסף ראו זכרון דברים זכיינות.

דמי הזיכיון בתחום האופנה תלוי במספר פרמטרים כגון המודל העסקי של הרשת, השירותים שהרשת מעמידה לרשות הזכיין, תחום הפעילות, המוניטין שצברה הרשת,  המיקום שבו עתיד להיפתח הסניף וכוח המיקוח של הצדדים. ככל רשתות אופנה בעלות מוניטין רב גובות דמי זיכיון גבוהים יותר בהשוואה לרשתות מתחילות או מצליחות פחות.
גובה דמי הזיכיון המקובלים בתחום האופנה נעים בין עשרות אלפי שקלים למאות אלפי שקלים (לפי פרסומים שונים ברשת, בין 70,000 ש"ח ל-200,000 ש"ח).
לפני התקשרות בחוזה זיכיון לימוד את המונחים הבולטים בעולם הזכיינות (מונחים בזכיינות) וכן חשוב להתייעץ עם עו"ד זכיינות שילווה אתכם, בין היתר, בכתיבת הערות להסכם.
האמור לעיל לא מהווה ייעוץ משפטי ו/או ייעוץ עסקי, אין להסתמך על האמור לעיל ללא ייעוץ משפטי פרטני.