האם אפשר לרשום חברה בדוא"ל? כיום רשם החברות משתדל יותר להתאים את עצמו לשינויים הטכנולוגים והוא מאפשר לרשום חברה באופן מקוון (להרחבה ראו רישום חברה באינטרנט), ללא צורך לשלוח את המסמכים פיזית, דבר שחוסך זמן וכסף למקימי חברות. עד לא מזמן היתה קיימת האפשרות של רישום חברה בדוא"ל.
מומלץ לבדוק עם עורך דין לחברות או לבדוק מול רשם החברות האם עדיין ניתן לרשום חברה בדוא"ל.
עד לא מזמן אפשר רשם החברות לרשום חברה בדואר אלקטרוני, לצורך כך עו"ד שרשמו את החברה נדרשו לסרוק את המסמכים הנדרשים ע"י רשם החברות, לחתום אותם באמצעות כרטיס חכם ולשלוח אותם בדוא"ל לרשם החברות.
להלן דרישות רשם החברות לצורך רישום חברה בדוא"ל
- יש להגיש טופס הגשת מסמכים לצורך רישום החברה בדואר האלקטרוני. הטופס דומה למסמך המוגש פיזית לרשם החברות ובו על מקימי החברה להציע את שם החברה המבוקש ובנוסף 3 שמות חלופיים (באנגלית ובעברית).
- יש למלא את כל המסמכים הנדרשים לצורך רישום חברה (בין אם מדובר בחברת יחיד או בחברה עם מספר בעלי מניות) כמפורט:
- לצורך רישום חברת יחיד – יש למלא טופס בקשה לרישום חברת יחיד.
- לצורך רישום חברה עם מספר בעלי מניות – יש להכין את המסמכים: תקנון חברה, בקשה לרישום חברה, תצהיר בעלי מניות ראשונים ותצהיר דירקטורים ראשונים (להרחבה ראו רישום חברה, למידע נוסף בנוגע ליתרונות והחסרונות בנוגע להקמת חברה ולשלבים נוספים המתבצעים סמוך להקמה ראו גם פתיחת חברה).
- תשלום אגרת רישום חברה – אגרה הרישום החברה נע סביב סכום של 2600 ש"ח (לסכום המדויק יש לעיין באתר הרשם – אגרת רישום).
להלן מספר דגשים בנוגע להגשת מסמכים לרשם החברות:
- רשם החברות מקפיד על סדר בהגשת המסמכים ולפי דרישותיו, נכון למועד רשימה זו, את שלושת המסמכים המוזכרים בסעיפים 1-3 יש לחתום אלקטרונית ולסרוק לפי סדר הופעתם היינו: (1) טופס הגשת מסמכים (2) מסמכי הקמת חברת יחיד או מסמכי הקמת חברה עם כמה בעלי מניות (3) אישור על תשלום אגרה שנתית.
- הקובץ הסרוק עם כל מסמכי ההקמה צריך להישמר בשם עורך הדין שמגיש את הבקשה יחד עם שם החברה המבוקש.
- עוד יש לציין כי רשם החברות דורש כי על-מנת להגיש את המסמכים עו"ד שמגיש את הבקשה חייב להיות עורך דין שחתם בחתימתו האלקטרונית את הבקשה ואימת את כל החותמים על כל מסמכי ההקמה.
לאחר רישום החברה, בדרך כלל הבעלים יפעל לפתיחת תיקים ברשויות המס או העברת התיקים לחברה, פתיחת חשבון בנק לחברה ומינוי מורשה חתימה (פרוטוקול מורשי חתימה), עריכת ביטוחים, התקשרות בהסכמים עם צדדי ג' – הסכם שכירות לעסק, הסכם התקשרות עם לקוחות, הסכמי הלוואה, הסכמי ייעוץ, חוזי הפצה ועוד.
האמור לעיל לא מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי ואין להסתמך עליו ללא התייעצות עם עו"ד.