הדרך להגשמה וביצוע של סטארטאפ מרובת שלבים ורצופת קשיים ומכשולים. סטארטאפ בדרך למימוש עובר תחנות רבות – גיבוש רעיון לצד ניתוח שוק, ביצוע בדיקות היתכנות, איפיון, הכנת תוכנית עסקית ומדול עסקי, פיתוח המיזם, גיוס צוות עובדים או פרילנסרים, גיוס הון, שיווק, פיתוח עסקי, ביצוע מכירות, שיתופי פעולה ועוד ועוד. על-מנת להתמודד טוב יותר עם הצמתים השונים שפוקדים את הסטראטאפ – הן בפן המשפטי והן בפן העסקי – חשוב להצטייד בעורך דין בעל ידע וניסיון בסטארטאפים.
עו"ד לסטארטאפים מלווה את היזמים בכל ההיבטים המשפטיים הכרוכים בהקמת חברת סטארטאפ, ניהולה השוטף או מכירתה. השירותים המשפטיים לסטארטאפים כוללים: תכנון מבנה ההתאגדות, הקמת חברות, הגנה על הקניין הרוחני של המיזם, ניסוח הסכמים מסחריים, ניהול משא ומתן, ליווי עסקאות ומתן ייעוץ משפטי שוטף לפעילות העסקית לרבות בנושאים הקושרים לדיני עבודה, יחסי החברה עם לקוחותיה וספקיה וכן התמודדות עם דרישות הרגולטור והרשויות (למידע נוסף ראו עורך דין לסטארטאפים).
מצופה מעו"ד שמלווים סטארטאפים להיות מנוסים ובקיאים ברזי המשפט המסחרי ובעלי הבנה עסקית גבוהה, שילוב של שני אלמנטים מסייע לעו"ד לספק ייעוץ משפטי ברמה גבוהה יותר המותאמת לייחודיות והמורכבת העסקית של כל הסטארטאפ.
איך לבחור עו"ד לסטארטאפ? לצורך בחירת עורך דין לסטארטאפים רצוי לערוך עם עו"ד פגישת הכרות, להתרשם מהידע וניסיון שיש לו בתחום ולבחון את תודעת השירות שלו. כמו כן לפני התקשרות בריטיינר או הזמנת סל גדול של שירותים רצוי להתחיל עם נושא אחד, זו תהיה הזדמנות טובה לבדוק את אופן ביצוע העבודה ומידת התאמתו של עו"ד לתפקיד (להרחבה ראו לבחור יועץ משפטי לחברה).