מה המחיר שיש לשלם לאולם או לגן אירועים עבור האירוע? ואיך נקבע המחיר?
פעמים רבות המחיר לאולם נקבע לפי מספר המוזמנים לאירוע (בדרך כלל שהאולם או גן האירועים אחראי גם על הקייטרינג), החישוב הנפוץ הוא מחיר לכל אורח, כאשר רוב האולמות דורשים התחייבות לכמות מינימלית של מוזמנים (בדר"כ לפי גודל האולם ואלטרנטיבות נוספות שיש לאולמות).
דוגמה להצעות מחיר מטעם אולמות – למשל עד 200 אנשים המחיר שישולם עבור כל אורח הוא 400 ש"ח לאדם; במידה ויגיעו לאירוע לפחות 400 אורחים המחיר שישולם עבור כל אורח הוא 300 ש"ח לאדם.
למה לכדאי לשים לב כשבחונים את המחיר שיש לשלם לאולם האירועים? להלן מספר נקודות שכדאי לקחת בחשבון:
- מה כולל המחיר שמשולם לאולם? רוב המקומות מציגים את האוכל והשתיה כרכיב העלות העיקרי, בפועל המחיר וכלל את כל העלויות הישירות והעקיפות שיש לאולם (אנשי הצוות מטעם האולם שיהיו באירוע, רישיון עסק, ביטוח, עלויות שכירות, תשלומי מיסים, תחזוקת ציוד, רכישת ציוד, תשלומי חשמל, מים וכל יתר עלויות התפעול והתחזוקה).
- המחיר למנה באולם או בגן אירועים – אוכל ושתיה: אוכל – כוונה היא, בדרך כלל, למנות ראשונות, עיקריות וקינוחים. אבל בתוך קבוצות אלו התפריט תמיד יכול להיות עשיר יותר או פחות ובהתאם המחיר עולה או יורד. בנוסף בשנים האחרונות נפוץ מאוד בחתונת תרבות של ארוחת "אפטר פרטי" בעצם ארוחה נוספת שמגיעה אחרי הקינוחים. אותה ארוחה כרוכה בתשלום נוסף מה ששוב מייקר את המחיר. אלכוהול ושתיה – אלכוהול הוא עוד רכיב בולט בחתונות, וגם העלות שלו לא כל-כך נמוכה – שוב תלוי בכמות ובתפריט השתייה. רוב אולמות או גני האירועים מציעים תפריט אלכוהול בסיסי, כאשר המחיר כבר מגולם במחיר לאורח (או במחיר למנה). זוגות רבים חפצים לשדרג את תפריט האלכוהול, שתי האפשרויות הנפוצות הן הגדלת היצע המשקאות דרך אולם האירועים או לקנות בעצמכם (לעיתים יש מגבלות כשרות בנוגע להבאת משקאות מבחוץ). שוב כל אחת מהאופציות כרוכה בעלויות נוספות. ולכן רצוי לבדוק את שתי האפשרויות.
- מערכת הגברה – בהרבה מקומות מערכת ההגברה נכללת במסגרת המחיר, לעיתם לא וזו. חשוב לקחת זאת בחשבון במסגרת המחיר הכולל שאתם עתידים לשלם לאולם.
- בריכה – יש לא מעט גני אירועים המציעים גם ברכיה כחלק מחווית האירוע. הבריכה לעיתים מוגדרת באופן נפרד מיתר רכיבי העלות והיא כוללת גם מציל. לבריכה פעמים רבות ניתן להוסיף רכיבים נוספים, לעיתים בעלות נוספות.
- אורחים – מי נחשב לאורח שנספר על-ידי אולם האירועים? חשוב להגדיר מיהו אורח לצורך חישוב כמות המוזמנים. בדרך כלל אולמות אירועים קובעים גיל מינימלי שמתחתיו אותם מוזמנים לא נחשבים לאורחים; למשל אורח הוא מי שמלאו לו 12. הערה חשובה – מומלץ מאוד לספור בעצמכם את כמות המוזמנים שהגיעו בפועל לאולם.
- האם האולם מספק לכם דברים נוספים שכוללים במחיר? יש אולמות אירועים שמציעים למתעניינים כחלק מהמחיר שיש לשלם לאולם גם חבילות שכוללות צלם, דיג'י, הזמנות לאירוע, שירותי עיצוב לאולם ואטרקציות נוספות. שלא תתבלבלו כל תוספת כזו לא נעשית מרצון טוב של האולם – אלא היא כרוכה בעלות לאולם, עלות זו האולם מגלגל אליכם – המזמנים.
לא התקשרות עם אולם או גם אירועים מומלץ לבצע סקר שוק – לבדוק ולהשוות מספר חלופות. כמו כן לפני חתימה על הסכם עם גן אירועים או אולם אירועים מומלץ מאוד להתייעץ עם עורך דין.
האמור לעיל לא מהווה ייעוץ עסקי או משפטי או כל המלצה לפעול או להימנע מלפעול בדרך כלשהי. לצורך קבלת המלצה בנושא חשוב להתייעץ עם גורמים מומחים בתחום הרלוונטי.